Design en kenmerken van Turkse lampen

Design en kenmerken van Turkse lampen

Turkse lampen, die meestal geometrische vormen hebben, staan bekend om hun Arabische kalligrafie, Turkse traditionele bloemsymbolen en kleurrijke ontwerpen. Het is meestal gemaakt van glas, kristal, koper, staal en keramische materialen. Het is versierd met stukjes glas, stenen en kralen.

Turkse lampvormen worden meestal geproduceerd in koepel-, traan- en cilindrische vormen. Turkse lampen gemaakt in de vorm van een koepel hebben de meeste voorkeur.

Turkse tafellamp multicolour - sfeerverlichting-online.nl

De kleuren die in Turkse lampen worden gebruikt, zijn over het algemeen heldere en gedurfde kleuren zoals rood, blauw, groen en paars, en wanneer de lamp brandt, is het de bedoeling dat deze levendige kleuren uitstraalt naar de omgeving.

Traditionele Turkse lampen gebruiken olie en kaarsen als warmtebronnen. Maar moderne versies gebruiken vaak elektrische lampen en leds.

 

Turkse lampen versus Marokkaanse lampen: wat is het verschil?

Marokkaanse lampen zijn net als Turkse lampen traditioneel en weerspiegelen de cultuur. Beide soorten lampen vertrouwen op ingewikkelde ontwerpen en vakmanschap. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen Turkse lampen en Marokkaanse lampen.

Ontwerp
Turkse lampen hebben doorgaans een meer geometrisch ontwerp met rechte lijnen en hoeken, terwijl Marokkaanse lampen vaak meer bochtige en organische vormen hebben.

Materiaal
Turkse lampen zijn gemaakt van glas, terwijl Marokkaanse lampen meestal van metaal zijn.

Kleuren
Turkse lampen hebben vaak heldere en gedurfde kleuren, terwijl Marokkaanse lampen meer gedempt en aards zijn.

Verlichting
Turkse lampen worden vaak gebruikt als plafondlampen of tafellampen en stralen een helder licht uit, terwijl Marokkaanse lampen vaak als sfeerverlichting worden gebruikt en een zachter, meer diffuus licht uitstralen.

Culturele invloeden
Turkse lampen werden beïnvloed door Ottomaanse en islamitische kunst, en Marokkaanse lampen werden beïnvloed door Berberse en Arabische culturen.

Over het algemeen zijn zowel Turkse als Marokkaanse lampen mooi en uniek op hun eigen manier, en de keuze tussen de twee komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en de stijl van de kamer waarin ze worden geplaatst.

Detail Turkse lamp - sfeerverlichting-online.nl

Wij van Sfeerverlichting Online werken met de beste Turkse leveranciers. Door het jarenlange contact weten onze leveranciers welke kwaliteit wij nastreven en voldoen de Turkse lampen daarnaast ook aan de CE-voorschriften. Er zijn veel meer soorten en maten Turkse lampen verkrijgbaar dan dat wij aanbieden op onze website sfeerverlichting-online.nl.
Mocht je iets zoeken en het nergens kunnen vinden? Vraag het ons en wij kunnen het even voor je navragen.

Deel op Social Media !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Whatsapp met ons
Welkom bij Sfeerverlichting Online,

Bij vragen helpen we je graag verder. Stuur ons hieronder een bericht via Whatsapp.

Hartelijke groet,
Sfeerverlichting Online