Hoe maak je je huis in Bohemian stijl?

De specialist als het gaat om sfeervolle en kleurrijke oosterse decoratie voor in huis - Sfeerverlichting Online
Liefhebbers van de bohemian woonstijl laten zich geen regels voorschrijven. Zij volgen de trends niet maar máken de trends en werken niet volgens kant en klare formules. Toch herken je de bohemian stijl direct. Zo op het oog lijkt het alsof er van alles bij elkaar is gezet maar elk item is met love and care uitgezocht. De echte liefhebber struint hier de kringloopwinkels voor af, scharrelt wat woonaccessoires bij elkaar tijdens exotische reizen en duikt in de diepe krochten van het internet. Bohemian is bijna een levensstijl! Wil je deze gewilde look? We helpen je een handje op weg.
 
Een bonte verzameling van bij elkaar gezochte objecten – die toch matchen. Dat is de bohemian woonstijl in een notendop. Juist door het gebruik van verschillende soorten kleuren en een wirwar van texturen past het geheel weer bij elkaar. Of juist niet. Het moet ook weer niet te matchy matchy worden. Je de bohemian stijl eigen maken is vooral veel experimenteren. Oud combineren met nieuw en maar kijken of het bij elkaar staat. Hint: alles wat jij mooi vindt staat bij elkaar! Bij bepaalde items (of kenmerken) denk je gelijk: ah, bohemian. We nemen een paar met je door.
 
Schapenwollen vachtje/kleedje
 
Daar is ‘ie weer. Het schapenwollen vachtje. Roze, blauw of gewoon wit, met dit zacht, fluffy dekentje ben je een stap dichter bij een bohemian interieur. En daarnaast staat het gewoon erg chique.
 
Ook Oosterse tapijten zijn boho. En dan niet één braaf kleed maar verschillende kleden in bonte kleuren en met vrolijke prints.
Vintage
 
Natuurlijk kun je een volledig Ikea-interieur boho maken maar het is nog leuker om oud en nieuw met elkaar te combineren. Zet op dat gloednieuwe dressoir een oud Afrikaanse beeldje. Sier de woonkamer op met vintage Marokkaanse lampen. Vintage spullen hebben vaak een verhaal en het is bijzonder dat je een object in huis hebt dat al een heel leven achter zich heeft.
 
Bohemian look interieur
Verschillende kleuren en texturen
Voor het ultieme bohemian interieur mix je verschillende kleuren en texturen met elkaar.
 
Wereldse invloeden
 
Laat zien dat je hebt gereisd! De leukste items in huis zijn die met een herinnering. En hoe leuk is het om te zeggen ‘oh, dat beeldje heb ik uit Zuid-Afrika’. Of tik gewoon wat wereldse kunst op de kop bij een fijne webwinkel. Het hoeft niet allemaal oud en gebruikt te zijn.
Bron: ikwoonfijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Whatsapp met ons
Welkom bij Sfeerverlichting Online,

Bij vragen helpen we je graag verder. Stuur ons hieronder een bericht via Whatsapp.

Hartelijke groet,
Sfeerverlichting Online